Hazreti Fatima`nin vefati(ra.)

Cennet  hanımı Fatıma ra. : Dinlede iyi tanı…Hz.Fatıma`ya: Zehra (pırıl,pırıl yüzü aydınlık)…

Lakabını verdiler.Bunun bir nedeni var: Ay  yüzünün  nuruna boğulurdu,evler odalar…

Bunun şahidi var,bu nurun bu aydınlığın ne kadar ileri derecede olduğunu Hz.Aişe ra. şöyle anlatıyor:

Hz Fatıma`nın yüzündeki nurun aydınlığında iplik bükerdik,ışık yakmazdık.

8gr33ftt0kh

Resulullah efendimiz ebedi aleme  göçeli altı ay olmustu;(sav.)

Hz.Fatıma istediki:Babası Hz.Resule kavuşa..

Hz.Hasan ile Hz.Hüseyin`in elbiselerini yıkadı; ak pak eyledi.Onlari yıkayıp temizlerken,mübarek gözlerinden çesme gibi  yaşlar akıtıp duruyordu.

Sonra arpa unundan hamur yoğurdu çokcada ekmek pişirdi;Babası gibi hep övüncesi şuydu:Manada zengin olmak,maddede varlık olmamak…

Onun bu ettiklerini Hz.Ali gördü,sordu;(ra.)Ey keremli hatun,göz nuru,nedendir bu kadar çalışıp yorulmak ;bunca iş ettin ,yük altına girdin?..

Hz.Fatıma şöyle cevap verdi (ra.) Belli olmaz ,belkide babama ulaşmak üzere yola çıkarım.Sakın ha mübarek kalbini,benim bu sözümle olmayaki daraltasın…Senden dilegim o ki: Hasan ile Hüseyin`imi hoş tutasin;  çünkü onlar bizim için mutluluk bahçesinde tatlı yemişlerdir.Birde emanet var,onu da sana teslim etmem gerekecek;bu sözümüde kabul eyle,sakın gönlünü kırmayasin.Şimdi onun nerede oldugunu diyeyim: şu sandıkta bir kutu var, onu getir.

8gr33ftt0kh

Hz.Ali ra.o kutuyu getirdi Hz.Ali ra.sordu; Bu Yazı nasıl bir yazıdır? Bana  anlat hele…Hz.Fatima ra._Bu yazı öyle bir  yazıdır ki:..Hele  o geçen günleri bir düşün…şu vakti hatırla  ki; Beni sana vermek istediler; niyetleri oydu ki:Para ile mihir (nikah bedeli) verip Nikah  kıyalar ey yar. Bunun üzerine onlara şöyle  dedim:

_Ben bu cihanın mihrine razı olmam,onları hiç istemem Resulullah şöyle buyurdu sav.

_”A kızım,bu  maddi şeyler düşük,küçük görüyorsun,istemiyorsun;öyle ise,senin mihrin ne olmalı,onu bize söyle…”

şöyle anlattım:

-Seni o varlıklı yüce yaratan gönderdi.Senin Ümmetin de bu alemi baştan başa tutmustur.Bunların kadınları dahi vadır ki,günah içindeler ve sızlanırlar.

şimdi istegim o ki: Kiyamet günü,yüce hak katında şefaatci olayım;bunların suçlarının bağışlanmasını  dileyeyim,yüce hak`tan mazur sayılmalarını isteyeyim.Benim böyle demem üzerine şöyle buyurdu:”Hele bekleyelim,görelim ki yüce hak nice eyler?..Vahiy gelinceye kadar duralım,sabırlı olalım”…

Bunun üzerine Cebrail as.geldi,söyle dedi:

Yüce Allah` ın selamı var,şöyle buyurdu:Fatıma her ne dediyse öyle olsun,bu iş onun arzusuna uygun düşsün.

Durum bana bildirilince şöyle dedim:-Bu iş sirf sözle olmaz,yetinmem,bu hususta yüce hak katından bir belge isterim,ferman isterim.

bunun üzerine Cebrail as. yine geldi,arzuma hiç bir ziyan vermeden,dilediğimi eksiksiz getirdi.

8gr33ftt0kh

Işbu bu yazılı belgeyi,yani: fermanı Allah katından alıp getirdi.şimdi sözü iyi dinle ,ey zülfikar sahibi: Öldüğüm zaman, beni   gömerken,bu belgeyi benimle beraber göm. Kiyamet günü ben,bu yolda kendimi ortaya atacağim. Başımı açıp söyle diyeceğim:Allahim, bu belgedeki vaadini yerine getir  ;beni perişan eyleme.

Böylece  kıyamet  günü,kadınlara şefaat edecegim; onları orada perişan halde ,ağlamaklı sızlamaklı bırakmayacağim.

8gr33ftt0kh

Gün oldu ,ecel tamamlandı  Hz.Fatıma`nin( ra). Bunun için Azrail dahi geldi.Hz.Fatıma ra. söyle dedi:

Ben,,canımı sana vermem,bunun çaresi yok.

Azrail as. şöyle dedi:_Resulullah`in dahi ruhunu ben aldım.Hz.Fatıma  ra. söyle dedi: Onun öyle ölüşü Ümmeti içindi ,bu hususta bana hiç bir mazeret  gösterme,canımı almak için beni kandırmaya çalışma….

Sonrada döndü şöyle yakardı:

_Ya Rabbi, can verdiğin zaman,arada  Azrail`in hic aracı olduğu yoktu.şimdi huzuruna geliyorum;nedendir ki:  Arada Azrail vasıta ;neden ruhuma darağacı kuruyor?!..

Üstteki yakarışını bitirir bitirmez,ruhunu Allah`a teslim eyledi.Azrail as. de_Nasıl edeyim de bunun ruhunu alayım!..

Diye dolanır dururken,baktı ki :Hazreti Fatıma ra. ruhunu Allah`a teslim etmiş.Kaynak:Muhammediye,yazicioğlu Muhammed,sayfa :415

Rabbim şefaatlarına nail eylesin!!! Aminnnn

 

 

imagesimages

 

Yorumlar

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>